Baziółka: nasze konwencjonalne zioła niczym się nie różnią od ekologicznych
- Autor: Albert Katana; www.sadyogrody.pl
- Data: 27-08-2018, 13:50
- Już od 20 lat edukujemy Polaków, że warto jeść zioła. Cały czas będziemy szli w kierunku przekonywania rodaków, że to, jak produkujemy, jak dostarczamy, jak serwisujemy nasz produkt jest jednym z najbardziej optymalnych rozwiązań pod względem jakości i walorów zdrowotnych. Bo my produkujemy je 365 dni w roku, dzień w dzień, każdemu jesteśmy w stanie dostarczyć ten sam produkt. Nie ma wzlotów i upadków, bo komuś coś nie wyszło – mówi Wojciech Kozłowski, dyrektor generalny Swedeponic Polska.
fot. shutterstock
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Dlaczego zdecydował się Pan na uprawę hydroponiczną ziół a nie gruntową?
Zadecydował o tym trochę przypadek. 20 lat temu gruntowa uprawa ziół do konsumpcji to była bajka, w większym stopniu niż uprawy szklarniowe. Zależało nam na uprawie, w której będziemy mieli kontrolę nad pestycydami i zdrową produkcją, na uprawie pod osłonami. Ludzie, których poznałem w Szwecji byli specjalistami w uprawach hydroponicznych i tak to się zaczęło.
Dalsza część artykułu (86%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium".
lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie
komentarze (0)