Cargill wprowadził na rynek słodzik oparty na stewii
- Autor: FAPA/FAMMU na podstawie Reuters
- Data: 30-12-2015, 17:07

Nowy słodzik ma nie mieć ani ostrego smaku, ani nie zostawiać charakterystycznego posmaku, jakie towarzyszą innym słodzikom na bazie stewii.
Umożliwić ma to pozyskanie glikozydów stewiowych w procesie fermentacji. Komercyjnie słodzik ma być dostępny w 2016 roku.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
więcej informacji:
Powiązane tematy:
-
Kanadyjscy naukowcy: Słodziki tuczą i szkodzą sercu
-
Resort zdrowia zapewnia: aspartam jest bezpiecznym dodatkiem do żywności!
-
Prezes Hortimex Plus: Naturalne alternatywy są zazwyczaj droższe od cukru lub dodatków
-
Zalety słodzików częściej wykazują badania finansowane przez producentów
-
UE: Stewia dopuszczona jako słodzik w produkcji musztardy
-
Ekspert: Trudno jest znaleźć alternatywną do cukru substancję słodzącą
-
Dyrektor Coca-Coli: Brak zaufania do sztucznych słodzików jest nieuzasadniony
-
Rosja: Załamanie importu kakao i czekoladek
-
Polska: W okresie I-VIII wyhamował handel zagraniczny cukrem
-
Nowa Zelandia: Konsumenci popierają podatek od cukru w napojach
komentarze (0)