Delecta poszerza ofertę produktów do pieczenia oraz przekąsek instant
Delecta udoskonaliła i poszerzyła ofertę swoich cukrów smakowych, które stanowią nieodzowny element wielu ciast. Dodatkowo pod koniec lutego na rynku pojawią się trzy nowości w wersji instant, do których przygotowania wystarczy tylko kubek gorącej wody.

Delecta stworzyła linię „Z serca natury”, która wyróżnia producenta na tle konkurencji pod względem uproszczonego składu i zastosowania wyłącznie wysokiej jakości naturalnych składników. Seria jest stale poszerzana o nowe produkty. Zmieniane i dostosowywane do niej są także bestsellerowe pozycje z portfolio marki. Przykładem takiego produktu jest popularny cukier smakowy, który podczas domowych wypieków uwzględniany jest niemal w 90% przepisów, co stawia go na drugim miejscu, zaraz po proszku do pieczenia.
Do obecnych w ofercie marki cukrów: wanilinowego, migdałowego, cytrynowego i cynamonowego, od 12 lutego dołączyły trzy zupełnie nowe smaki: kokosowy, pomarańczowy i waniliowy – z prawdziwą wanilią, zaś wszystkie dotychczasowe pozycje zostały zmodyfikowane. We wszystkich cukrach znajdziemy 100% naturalnych składników. Intensywność aromatów zawdzięczamy niespotykanej dotychczas na rynku ilości esencji: w cukrze cynamonowym 40% składu stanowi sam cynamon, zaś w cytrynowym i pomarańczowym, 30% to naturalnie suszone skórki z najpopularniejszych cytrusów.
Z kolei 19 lutego na półki sklepów trafi całkowita nowość w ofercie Delecty – „Mleczny kubek” – zbożowy deser instant na bazie mleka, do którego przygotowania wystarczy jedynie kubek i gorąca woda. Trzy warianty smakowe, tj. ryż z jabłkami i cynamonem, kasza manna z malinami i śmietanką oraz płatki jaglane z wiśniami i czekoladą, z pewnością przypadną do gustu wszystkim łasuchom, którzy lubią desery zarówno w wersji na zimno, jak i na ciepło.
To nie jedyny wyróżnik propozycji od Delecty. Pracując nad nową recepturą, postawiono przede wszystkim na czysty skład, dlatego w produktach nie znajdziemy oleju palmowego, emulgatorów, syropu glukozowego czy skrobi modyfikowanej. Zamiast tego wykorzystano skrobię ziemniaczaną i naturalne dodatki w postaci m.in. czekolady, owoców liofilizowanych oraz żywności barwiącej: krokosza barwieńskiego, soku z buraka i kakao, co w efekcie daje w 100% naturalną recepturę.
Cukry smakowe dostępne są w sprzedaży od 12 lutego w cenie 1,98 zł za sztukę, zaś „Mleczne kubki” od 19 lutego br. w sugerowanej cenie detalicznej ok. 1,75 zł za opakowanie.


Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.