Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Dr. Oetker: Nasze udziały w segmencie pizz mrożonych wzrosły o 12 proc. w ciągu roku

  • Autor: portalspozywczy.pl / pr
  • Data: 03-01-2013, 12:21
Z danych Nielsena wynika, że w ciągu ostatniego roku rynek pizz mrożonych wzrósł wartościowo o 5 proc., a ilościowo o 9 proc. W tej kategorii trzy marki należące do Dr. Oetkera - Guseppe, Rigga i Ristorante - cieszą się najwyższą rozpoznawalnością wśród konsumentów. Udziały firmy w segmencie pizz mrożonych wynoszą obecnie 50 proc. wartościowo, co oznacza, że w ostatnim roku wzrosły o 12 punktów procentowych - podaje firma.
Dr. Oetker: Nasze udziały w segmencie pizz mrożonych wzrosły o 12 proc. w ciągu roku
Fot. Dr. Oetker

Jak dodaje firma Dr. Oetker to właśnie Guseppe jest najsilniejszą marką w tej kategorii. Z początkiem nowego roku spółka intensyfikuje swe działania, ruszając z kampanią promocyjną produktu, obejmującą reklamę telewizyjną oraz działania w internecie. Zaprezentuje ona również dwie nowości - kompozycje smakowe pizzy Guseppe - z szynką i sosem czosnkowym oraz z szynką i salami w wersji pikantnej.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl



Sprzedaż pizzy Guseppe będzie wspierana od stycznia jeszcze silniej niż w ubiegłym roku. Emisja spotów reklamowych jest zaplanowana na pierwszy kwartał 2013 r. w stacjach: TVN, Polsat, TVP oraz w kanałach tematycznych i filmowych. Ponad połowa emisji znajdzie się
w premiowych pozycjach w bloku. Reklama pojawi się również w kanałach VOD - czyli przy popularnych filmach i serialach.

Dr. Oetker Polska specjalizuje się w produkcji ciast w proszku, deserów, dodatków do pieczenia, dekoracji do ciast, środków żelujących, pizzy mrożonej i deserów gotowych. Obecnie w ofercie Dr. Oetkera znajduje się ponad 200 produktów, produkowanych w czterech zakładach: w Gdańsku-Oliwie (produkty w proszku), w Łebczu (produkty mrożone), w Makowie Mazowieckim (produkty mleczne) i Ciechomicach koło Płocka (słodkie dekoracje). Firma zatrudnia łącznie ponad 600 osób.

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • Gdańszczanka 2013-01-03 19:47:15

    Najlepsza pizza to Ristorante !!!

    Odpowiedz
  • Warszawiak 2013-01-04 10:56:45

    bezkonkurencyjna jest Pasjonata z Iglotexu - duuużo lepsza od Ristorane

    Odpowiedz
  • Włoch 2013-01-04 14:47:07

    Ciekawe z którego oddziału iglotexu jest warszawiak? Moze i nie jest najgorsza ta Pasjo ale do Oetkera to jej daleko. W produktach Iglotexu jakość poleciała, salami śmierdzi, ciasto do bani, a połowa produktów przepakowywanych bo terminy lecą hahaha.

    Odpowiedz
  • Gnom 2013-01-04 14:54:36

    Włoch ma racje , jak pizzę to tylko Oetker. Choć najlepsza jest i tak swierza, bo do tych mrozonych wkładają co chcą . U nas w Krakowie można czasami kupić pizzę z iglotexu za 1 zł, ale termin przydatności jeden tydzień, śmiech Kaszubi !!! Co Wy kalendarza nie znacie i nie wiecie ile mrożone powinno miec terminu, czy wszystko Wam sie psuje ?????

    Odpowiedz
  • rafi 2013-01-08 18:21:36

    Brawo. Iglotex pewnie stracił te 12% i dostał po tyłku i bardzo dobrze.Należy im się. A Droetkerowi proponuje dać przedstawicielom dystrybutorów 1zł za sprzedany karton i iglotex zniknie z zamrażalek. Razem z hortexem zniszczcie tą bandę wyzyskiwaczy.

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!