Ekspert Polskiej Ekologii na Food Show: W popularnych superfoodach brakuje mi pewnego źródła ich pochodzenia
- Autor: MB; www.portalspozywczy.pl
- Data: 26-03-2018, 10:26

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Czesław Meus ze Stowarzyszenia „Polska Ekologia” przyznał, podczas Food Show 2018 w Katowicach, że superfoods traktuje po trochu jako zabieg marketingowy a w pewnym stopniu jako faktyczną superżywność. - My jako stowarzyszenie Polska Ekologia zrzeszamy ok 150 przetwórców, producentów, rolników, którzy wytwarzają żywność naturalną, jak najmniej przetworzoną, bez zabiegów, które odbywają się w dużym przetwórstwie. Ja tematem ekologii zajmuję się ponad 30 lat. Wprowadzałem na polski rynek żywność makrobiotyczną z Japonii i dla mnie to jest synonim superfood. W obecnie popularnych superfoodsach brakuje mi pewnego źródła ich pochodzenia. I cały czas zastanawia mnie czy chia to superfoods czy suplement diety – mówił Czesław Meus.
I dodał, że sporo popularnych dzisiaj superfoodów jest sprowadzanych z dalekich krajów a nasze organizmy nie są po prostu przyzwyczajone do tych składników. – Poza tym w Polsce mamy naprawdę sporo rodzimych superfoods: owoców, warzyw, które są wyjątkową żywnością i warto się na nich skupić – zapewniał w Katowicach.
komentarze (0)