Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Owoce i warzywa

Ekspert Polskiej Ekologii na Food Show: W popularnych superfoodach brakuje mi pewnego źródła ich pochodzenia

  • Autor: MB; www.portalspozywczy.pl
  • Data: 26-03-2018, 10:26
- Wprowadzałem na polski rynek żywność makrobiotyczną z Japonii i dla mnie to jest synonim superfood. W obecnie popularnych superfoodsach brakuje mi pewnego źródła ich pochodzenia. I cały czas zastanawia mnie czy chia to superfoods czy suplement diety - mówił Czesław Meus ze Stowarzyszenia „Polska Ekologia” podczas debaty zatytułowanej „Superfoods – trend wpisany w idee wellness, fit i eko” w ramach Food Show 2018 w Katowicach.
Ekspert Polskiej Ekologii na Food Show: W popularnych superfoodach brakuje mi pewnego źródła ich pochodzenia
Czesław Meus ze Stowarzyszenia „Polska Ekologia”/ fot. PTWP

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Czesław Meus ze Stowarzyszenia „Polska Ekologia” przyznał, podczas Food Show 2018 w Katowicach, że superfoods traktuje po trochu jako zabieg marketingowy a w pewnym stopniu jako faktyczną superżywność. - My jako stowarzyszenie Polska Ekologia zrzeszamy ok 150 przetwórców, producentów, rolników, którzy wytwarzają żywność naturalną, jak najmniej przetworzoną, bez zabiegów, które odbywają się w dużym przetwórstwie. Ja tematem ekologii zajmuję się ponad 30 lat. Wprowadzałem na polski rynek żywność makrobiotyczną z Japonii i dla mnie to jest synonim superfood. W obecnie popularnych superfoodsach brakuje mi pewnego źródła ich pochodzenia. I cały czas zastanawia mnie czy chia to superfoods czy suplement diety – mówił Czesław Meus.

I dodał, że sporo popularnych dzisiaj superfoodów jest sprowadzanych z dalekich krajów a nasze organizmy nie są po prostu przyzwyczajone do tych składników. – Poza tym w Polsce mamy naprawdę sporo rodzimych superfoods: owoców, warzyw, które są wyjątkową żywnością i warto się na nich skupić – zapewniał w Katowicach.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!