Fanex: Gastronomia na stacjach paliw cały czas ewoluuje
- Liczba oraz rodzaj konceptów gastronomicznych przy stacjach paliwowych w Polsce stale rośnie. Punkty te poszerzają także systematycznie swoją ofertę serwowanych produktów. Dziś na stacjach paliw możemy zakupić nie tylko hot-dogi czy zapiekanki – wybór jest znaczenie szerszy - mówi Piotr Kubiczek, dyrektor handlowy w firmie Fanex.

Coraz częściej oferta tzw. przystacyjnej gastronomii, przypomina tę rodem z restauracji. Na niektórych stacjach możemy już zjeść pełnowartościowe dania lunchowe, przyrządzane przez profesjonalnych kucharzy.
Czytaj również: Fanex: Od kilku lat obserwujemy silną zmianę zwyczajów konsumpcyjnych Polaków
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
- Rozumiemy, jak działają koncepty gastronomiczne na stacjach paliw i wiemy jakich produktów oczekują ich klienci. Dlatego to właśnie nasze sosy i inne dodatki, są najczęściej wybierane przez branżę paliwową. Z jednej strony posiadamy w ofercie klasyczne produkty, których nie zmieniamy od lat, gdyż są one niezwykle cenione na rynku (np. Ketchup nr VII, Sos Amerykański, Remoulada, Sos Arabski), z drugiej zaś stawiamy na zróżnicowanie pewnej części wyrobów i wprowadzanie nieco bardziej egzotycznych nowinek kulinarnych, typu Sos Sriracha czy Ketchup Curry, które niezwykle szybko zdobywają uznanie klientów - wylicza Piotr Kubiczek.
Jego zdaniem klienci gastronomii przystacyjnej to coraz lepiej wyedukowani konsumenci, świadomi swoich wyborów, którzy jednocześnie poszukują sosów wyróżniających się, o niebanalnym smaku.
- Restauracjom zlokalizowanym przy stacjach paliw, oprócz sosów proponujemy także trzy linie produktów: Tres Amigos – naturalne dodatki warzywne, Fan&JOY – kulki żelowe o owocowych smakach oraz Fusion Spices - przyprawy, kompozycje rosołowe oraz unikalne marynaty - dodaje.
Fanex Sp. z o.o. zajmuje się produkcją sosów, ketchupów, majonezów, musztard, dressingów, marynat, paluszków i innych przekąsek dla odbiorców gastronomicznych i detalicznych. Spółka jest polską firmą rodzinną, która działa na rynku od 1988 roku.
Produkcja firmy Fanex skupia się głównie wokół wyrobów zaspokajających potrzeby i wymagania szeroko pojętej gastronomii oraz sieci marketów detalicznych. Wykorzystuje naturalne surowce o najwyższych parametrach jakościowych. W ofercie posiada zarówno wyroby sygnowane logo „Fanex” (około 300 podstawowych receptur produktowych), jak i marki własne tworzone na specjalne potrzeby klientów.


Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.