Jogody Goji powstałe w procesie puffingu
- Autor: pr
- Data: 11-06-2014, 12:15

Puffing to próżniowe suszenie w podciśnieniu i w niskiej temperaturze. Dzięki tej metodzie jagody tracą wodę i stają się chrupiące, ale jednocześnie zachowują swój kształt, wielkość, aromat oraz naturalne właściwości.
Jagody Goji zawierają 6 podstawowych witamin i 11 mikroelementów, 18 aminokwasów, pożądane nienasycone kwasy tłuszczowe a także, m.in. wapń, selen, żelazo, cynk, potas czy błonnik. Co więcej, jagody Goji mogą przyczynić się do poprawy wzroku, ponieważ znajduje się w nich luteina, beta-karoten oraz zeaksantyna.
Produkt dostępny jest w 50-gramowym, biodegradowalnym opakowaniu. Cena to ok. 9,99 zł.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Producentem jest firma MicroFood z Ostrzeszowa.
Powiązane tematy:
- Pomoc KE dla Ukrainy zagrozi polskiemu drobiarstwu?
- Wpływ wojny na rynek żywnościowy przejawia się na kilku płaszczyznach