Kamis: Naszym priorytetem jest wprowadzanie na rynek innowacyjnych smaków
- Autor: www.portalspozywczy.pl
- Data: 25-01-2013, 09:59
- Z jednej strony Polacy w dalszym ciągu podchodzą do gotowania w sposób tradycyjny, korzystając przede wszystkim z naturalnych przypraw i ziół, a z drugiej szukają inspiracji i podpowiedzi, jakie potrawy można przygotować z mieszanek, zarówno na codzienny obiad, jak i na specjalną okazję - mówi Anna Kordyl, dyrektor marketingu McCormick Polska
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Obecnie coraz popularniejsza w Polsce jest kategoria mieszanek. Są to kompozycje ziół i przypraw dedykowanych poszczególnym rodzajom potraw lub wręcz konkretnym daniom.
- Ta kategoria zwiększyła udział z 33 proc. do 35 proc. w rynku przypraw tradycyjnych na przestrzeni ostatnich 4 lat (dane ACN, sprzedaż wartościowa) - dodaje Anna Kordyl.
Dalsza część artykułu (83%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium".
lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie
komentarze (0)