Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Owoce i warzywa

KOWR: Polska największym unijnym producentem buraków ćwikłowych

  • Autor: PAP
  • Data: 01-12-2020, 13:12
Krajowe zbiory buraków ćwikłowych wynoszą 281–375 tys. ton, co plasuje nasz kraj na pierwszym miejscu w unijnej produkcji tego warzywa. Udział Polski w ub.r. w produkcji UE wyniósł 35 proc. - poinformował Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa.
KOWR: Polska największym unijnym producentem buraków ćwikłowych
KOWR: Polska największym unijnym producentem buraków ćwikłowych, fot. shutterstock

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Jesteś producentem warzyw lub eksporterem? Chcesz sprzedać lub kupić warzywa? Dodaj swoje ogłoszenie kupna/sprzedaży w naszym nowym serwisie Giełda Rolna!

Burak ćwikłowy jest cenionym warzywem za swoje właściwości zdrowotne i lecznicze. Jest lekkostrawny i niskokaloryczny. Dzięki dużej zawartości błonnika wpływa korzystnie na procesy trawienne. Zawarte w nim sole mineralne działają odkwaszająco. Z uwagi na trwałość przechowalniczą może być spożywany w stanie świeżym prawie przez cały rok.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!