Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Krajowa Unia Producentów Soków wprowadza System Jakości Certyfikowany Produkt

  • Autor: www.portalspozywczy.pl / KUPS
  • Data: 21-11-2018, 11:54
System Jakości Certyfikowany Produkt (CP) to rozwiązanie wprowadzane przez Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS). Certyfikat będzie nadawany jest przetworom owocowo-warzywnym, które spełnią ściśle określone wymagania i poddane zostaną procedurze kontrolnej. Czytelne oznakowanie graficzne na opakowaniu artykułów spożywczych pozwoli na łatwe odnalezienie produktów, które uczestniczą w systemie.
Krajowa Unia Producentów Soków wprowadza System Jakości Certyfikowany Produkt
fot. shutterstock

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Certyfikat ma ułatwić konsumentom dokonywanie racjonalnych wyborów żywieniowych, a producentom wyróżnienie wysokiej jakości produktów. Wprowadzenie Systemu Jakości Certyfikowany Produkt (CP) wspierać będzie kampania informacyjna „Promocja certyfikacji innowacyjnych przetworów z owoców i warzyw”.

Konsumenci mają coraz większe oczekiwania względem produktów, które spożywają – chcą wiedzieć z czego powstały i czy służą ich zdrowiu. Jednocześnie wielu z nich nie potrafi prawidłowo odczytać etykiety. System Jakości Certyfikowany Produkt (CP) to odpowiedź branży owocowo-warzywnej na współczesne potrzeby i trendy w zakresie prawidłowego odżywiania i identyfikacji graficznej produktów.

Dalsza część artykułu (81%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!