Lucuma - zdrowa alternatywa dla cukru?
- Autor: www.tvp.info
- Data: 03-02-2016, 09:30

Lucuma jest wytwarzana z suszonych owoców. Można ją stosować do wypieków, owsianki, jogurtu, budyniu, kakao, kawy. Skład sproszkowanej lucumy to składniki mineralne, witaminy z grupy B i ogromna ilość antyoksydantów. Polecana jest diabetykom, ze względu na niski indeks glikemiczny - informuje tvp.info
Lucuma to również bogate źródło rozpuszczalnego błonnika, które reguluje pracę przewodu pokarmowego i poprawia metabolizm oraz oczyszcza z toksyn. Korzystać z niej mogą także osoby nie tolerujące glutenu.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Więcej: www.tvp.info.
więcej informacji:
Powiązane tematy:
-
Rekordowe ceny cukru na świecie. Podwyżki już wkrótce też w Polsce
-
KSC: Trendy żywieniowe nie wpływają na sprzedaż cukru
-
Wywiad z KSC: Krajowa Grupa Spożywcza, ceny buraków, spożycie cukru
-
Ukraina chce zaspokoić popyt na cukier z własnej produkcji
-
Pfeifer&Langen: tegoroczna kampania buraczana w Polsce większym wyzwaniem niż zwykle
-
Südzucker Polska S.A. otworzył drzwi swoich cukrowni
-
Pfeifer & Langen zapewnia: Cukier biały Diamant z polskich buraków!
-
Zdzisław Salus, p.o. prezesa KSC: Niskie ceny cukru co najmniej przez jeden lub dwa sezony
-
Zdzisław Salus, p.o. prezesa KSC o planach stworzenia holdingu spożywczego i inwestycjach (wywiad)
-
Krajowa Spółka Cukrowa uruchomiła nowy magazyn. Inwestycja pochłonęła 11,5 mln zł
komentarze (0)