Makarony Polskie: W USA widzimy duże szanse w sprzedaży dżemów i syropów
- Autor: www.portalspozywczy.pl, PB
- Data: 18-02-2013, 14:29

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Jej zdaniem ważne może okazać się zapoznanie się z listą dozwolonych dodatków smakowych, barwników itd., która niekiedy znacząco różni się od tej uznawanej w Europie. - Proponowałabym również rozpoczęcie eksportu od kontaktów z dystrybutorami, którymi często są Polacy działający zarówno na rynku polskim jak również bezpośrednio w USA - mówi Malwina Trzcińska.
Jak ocenia, na rynku amerykańskim konkurować można głównie jakością produktu. - Obserwujemy zmianę stylu życia na prozdrowotny, zwiększa się świadomość konsumentów, coraz częściej są oni w stanie zapłacić więcej za produkt lepszej jakości - mówi.
komentarze (0)