Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Marek Spuz vel Szpos, prezes Krajowej Spółki Cukrowej - duży wywiad

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 07-05-2015, 11:57
O strategii rozwoju Krajowej Spółki Cukrowej, priorytetach i planach rozwoju Polskich Przetworów - serwisowi www.portalspozywcz.pl mówi Marek Spuz vel Szpos, nowy prezes KSC S.A.
Marek Spuz vel Szpos, prezes Krajowej Spółki Cukrowej - duży wywiad
Marek Spuz vel Szpos, prezes Krajowej Spółki Cukrowej

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Jaka jest strategia nowego prezesa dla KSC. Co w najbliższych latach będzie priorytetem dla spółki? Co jest dla KSC największym wyzwaniem, gdzie prezes upatruje szans rozwoju?

Do głównych zadań strategicznych na najbliższy okres należy przygotowanie spółki do gry rynkowej po dacie uwolnienia rynku cukru w 2017 roku. Musimy dążyć do utrzymania obecnego udziału w rynku cukru na obszarze kraju oraz krajów EU.

Dalsza część artykułu (96%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • Gienio 2015-05-07 14:33:10

    K..zwa kto mu dal taki tytul, spuz vel szpos, chyba spust vel tost :)

    Odpowiedz
  • plantator 2015-05-07 15:56:04

    Panie Prezesie, plany o których pan mówi są zgubne a związkowcy będą mieli pretekst aby panu mocno dokuczać, pozdrawiam

    Odpowiedz
  • NOWICKI 2015-05-08 12:25:55

    Panie Prezesie jestem związkowcem , i popieram budowanie wokól spółki polskiego Kombinatu Przetwórstwa Rolno-spożywczego. Będzie łatwiej bronić się przed konkurencją , a wielosektorowa działalność uspokoi nastroje nie urodzaju , ewentualnych nadwyżek podaży , i da silniejszy odpór konkurencyjności . BRAWO- POZDRAWIAM

    Odpowiedz
  • cukrownik 2015-05-18 11:59:18

    Ze zmiana osoby na fotelu prezesa spodziewalam sie zmiany albo choc malej modernizacji kierunkow rozwoju - wydaje sie, ze p.SvS mowi dokladnie to samo co poprzednik. Nie bardzo rozumiem chec wejscia w cukier trzcinowy, kiedy wszystkie opracowania zwiazane z rynkiem cukru mowia, ze po 2017 cukier trzcinowy nie bedzie mial miejsca na rynku europejskim. Plany o cukrowniach w Etiopii etc sa po prostu mrzankami, albo swiadomym PRem i KSC powinien o tym zapomniec. Zakonczenie mrzonki o wielkim aglomeracie biopaliwowym, ktory mial powstac w miejscu wygaszonych cukrowni, ktora powodowala trzymanie setek ludzi w tych miesjcach tez powinno nadejsc raczej szybciej niz pozniej. Ograniczenie biurokracji i wplywow polityki na zarzadzanie fimr, male struktury w fabrykach i przede wsyzstkim dobra wspolpraca z planatorami (rowniez wykorzystujaca fakt, ze KSC moze teraz wspolpracowac z planatorami nie tylko jezeli chodzi o buraki, ale ziemniaki, warzywa, zboza) to klucz do sukcesu KSC. I (co moze byc bolesne) zamkniecie kilku cukrowni i skoncentrowanie produckcji w najlepszych zakladach powinno byc rowniez rozwazane powaznie. W UK sa tylko 4 cukrownie produkujace wiecej cukru niz cale KSC z 2 razy wieksza iloscia zakladow.

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!