Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Owoce i warzywa

Marian Owerko: W trudnych czasach musimy kochać klientów jeszcze bardziej

  • Autor: AK
  • Data: 14-12-2022, 10:59
Marian Owerko, założyciel i prezes FoodWell (dawniej Bakalland) mówił podczas XV Forum Rynku Spożywczego i Handlu o tym, jak firmy mogą przygotować się na trudne czasy.
Marian Owerko: W trudnych czasach musimy kochać klientów jeszcze bardziej
Marian Owerko podczas inauguracji Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2022/ fot. PTWP

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Marian Owerko o biznesie w trudnych czasach

- Musimy ciężko pracować nad budżetem. Nie tak, żeby ciąć go siekierą, ale tak, żeby każdy wydatek był zaplanowany. Musimy wiedzieć na co i po co wydajemy pieniądze. Sprawdzić głębiej produkty i kategorie, i rzeczywiście skoncentrować się na tych, które są przyszłościowe i rentowne - mówił szef FoodWell.

Kolejne rady dotyczyły wiary w powodzenie działań biznesowych.

- Musimy też zdecydowanie wierzyć w to, co robimy. Tzn. wierzyć i zarazić całą organizację tym, co robimy. Jeśli nawet musimy ograniczyć zatrudnienie, to organizacja musi wiedzieć, co było tego przyczyną. Jeśli rezygnujemy z jakiegoś działu czy części rynku, to po to, żeby tę część organizacji wzmocnić - uważa Marian Owerko.

Owerko: musimy zawsze marzyć

Kolejnym komponentem sukcesu mają być marzenia, ale nie takie oderwane od ziemi.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!