Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Mintel: błonnik i stewia dokonają rewolucji na rynku cukru

  • Autor: portalspozywczy.pl/informacja prasowa
  • Data: 25-05-2021, 08:30
Błonnik i stewia nowej generacji zrewolucjonizują kwestię ilości cukru w produktach spożywczych - przewiduje Mintel.
Mintel: błonnik i stewia dokonają rewolucji na rynku cukru
Błonnik funkcjonalny i stewia nowej generacji to naturalne alternatywy dla cukru fot. pixabay.com

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

  • Wielka Brytania może pochwalić się najwyższym odsetkiem (15%) nowych produktów spożywczych z oświadczeniem „bez dodatku cukru" wprowadzonych na rynek na przestrzeni ostatnich pięciu lat; na drugim miejscu plasują się Niemcy (13%).
  • Mintel przewiduje, że błonnik odegra kluczową rolę w redukcji zawartości cukru. 
  • Aż 63% Niemców niepokoją sposoby redukcji zawartości cukru w żywności i napojach.
  • Francja i Niemcy są w pierwszej piątce krajów o największej liczbie udzielonych patentów związanych z obniżaniem zawartości cukru w produktach.
Dalsza część artykułu (89%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!