Mintel: Diety roślinne jednym z wiodących światowych trendów 2017 roku
- Autor: Anna Wrona/portalspozywczy.pl
- Data: 30-05-2017, 14:42

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Konsumenci, zwłaszcza młodsi, chętnie eksperymentują z wegetarianizmem, weganizmem czy fleksitarianizmem, wzbogacając swoją dietę o warianty roślinne, przede wszystkim owoce, warzywa, orzechy i ziarna.
– Jest to spójne z silnym zainteresowaniem naturalnością i prostotą, a tym samym odchodzeniem od mocno przetworzonych produktów. Jednak odsetek osób, które deklarują 100% przejście na dietę roślinną, jest nadal stosunkowo mały – przyznaje Honorata Jarocka.
komentarze (7)
Bardzo dobry trend. Oby tak dalej
OdpowiedzNa podstawie jakiego badania (tytuł) opracowano ten artykuł? Pytam konkretnie o bardziej szczegółowe dane.
OdpowiedzPanie Mateuszu, tekst powstał na podstawie komentarza dla serwisu portalspozywczy.pl, o który poprosiliśmy naszego eksperta, Panią Honoratę Jarocką, Senior Food and Drink Analyst Mintel. Sam raport na temat trendu Power to the Plants znajduje się na stronie firmy Mintel (Global Food and Drink Trends 2017)www.mintel.com/global-food-and-drink-trends. Jeśli ma Pan więcej pytań, prosimy o kontakt mejlowy.
OdpowiedzPrzejrzałam cały raport, nei ma w nim absolutnie nic na temat procentowej liczby wegetarian czy wegan w Polsce - czy można prosić o podanie jakiegoś konkretnego źródła tych zaskakująco wysokich danych?
OdpowiedzJa także proszę o informacje o źródle danych liczbowych: 7%, 8% i 15%
Odpowiedz