Mrożonkowy Agram ma apetyt na rozwój - w Polsce i zagranicą (wywiad)
- Autor: Albert Katana, www.portalspozywczy.pl
- Data: 01-10-2021, 11:26
- Co roku poprzez inwestycje zwiększamy produkcję osiągając w ostaniem czasie poziom 35 tys. ton rocznie. Część produkcji trafia na wciąż rozwijający się rynek polski, a część na eksport, także na nowe rynki - mówi w rozmowie z portalspozywczy.pl, Nadieżda Bukowska, prezes zarządu firmy Agram.

Mrożonkowy Agram ma apetyt na rozwój - w Polsce i zagranicą. fot. shutterstock
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
- Od roku 2017 Agram należy od belgijskiej firmy Crop's NV. Zdaniem prezes, to daje ogromne możliwości. - Poza ustabilizowaniem sytuacji ekonomicznej przedsiębiorstwa i możliwymi dzięki przynależności do grupy wprowadzeniem renowacji i inwestycji (do teraz to już ponad 11 mln euro) to również dostęp do know-how jednego z największych w Europie graczy na rynku mrożonkowym - mówi.
- Agram jest producentem mrożonych zup, warzyw na patelnię, owoców, wytwarzanych pod własną marką. Poza tym spółka jest także obecna z produktami marek własnych największych sieci.
- - Obecnie nasz udział w rynku to ok. 5 %, ale naszym celem na kolejne lata jest podwojenie tej wartości. Dlatego też zachęcamy wszystkich zainteresowanych, sieci handlowe jak i dystrybutorów, do kontaktu w tym temacie - podaje Nadieżda Bukowska, prezes zarządu firmy Agram.
komentarze (0)