Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Owoce i warzywa

Na Suwalszczyźnie zbierają już grzyby - czarkę szkarłatną

  • Autor: PAP
  • Data: 20-02-2020, 14:11
Czarka szkarłatna to zwiastun wiosennego grzybobrania, które rozpoczęło się już w lutym na polskim biegunie zimna. Grzyby te są już w Suwalskim Parku Krajobrazowym (SPK) i Wigierskim Parku Narodowym (WPN).

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Czarka szkarłatna nie ma zbyt wielu wartości odżywczych, ale za to jest ładnie wyglądającym grzybem koloru czerwonego w środku, a na zewnątrz brudno-biały. Ma smak podobny do rzodkiewki. Można ją jeść na surowo, jak i przetwarzać.

Czarkę widzieli pracownicy Wigierskiego Parku Narodowego. Są już pierwsi grzybiarze, którzy zbierali czarkę nad jeziorem Hańcza w Suwalskim Parku Krajobrazowym.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

więcej informacji:

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!