Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

NaturPlon: Produkty "bio" wcale nie są droższe, tylko konwencjonalne za tanie (wywiad)

  • Autor: Albert Katana, www.sadyogrody.pl
  • Data: 24-08-2018, 12:46
- To nie produkt "bio" jest droższy, tylko konwencjonalny za tani w stosunku do kosztów produkcji. Badania naukowe potwierdzają, że wyrzuconą żywnością konwencjonalną można by nakarmić armię ludzi, natomiast żywności ekologicznej nie marnuje się w ogóle - mówi w rozmowie z serwisem sadyogrody.pl, Rafał Dendek, właściciel 100 hektarowego gospodarstwa ekologicznego NaturPlon i właściciel przetwórni.
NaturPlon: Produkty
fot. shutterstock.com

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Zaczęliście uprawy ekologiczne w latach 80tych, kiedy ekologia była jakąś fanaberią bogatych Europejczyków, w Polsce zresztą niepotrzebną, bo “wszystko było ekologiczne”. Jak to się stało, co was do tego skłoniło?

Tę przygodę z ekologią rozpoczął mój tata. To była druga połowa lat 80-tych XX wieku.

Dalsza część artykułu (95%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • xxl 2018-08-24 13:30:45

    Ciekawa rozmowa z mądrym człowiekiem. Trzymam kciuki za Państwa i firmę!

    Odpowiedz
  • Polak 2019-02-09 23:21:06

    Nic ciekawego .... same głupoty ... sałata po 5 masakra można kupić taniej !!

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!