Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Owoce i warzywa

Pfeifer & Langen: Buraki cukrowe z mniejszą zawartością cukru

  • Autor: farmer
  • Data: 17-10-2017, 09:40
Informacje podane przez Pfeifer & Langen wskazują, że średnie plony buraka cukrowego uzyskane w rejonie plantacyjnym cukrowni są wysokie, lecz charakteryzują się zdecydowanie niższą niż rok temu zawartością cukru - czytamy w serwis farmer.pl.
Pfeifer & Langen: Buraki cukrowe z mniejszą zawartością cukru
fot. shutterstock

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Tegoroczny przebieg kampanii pomimo wczesnego rozpoczęcia charakteryzuje się wysokimi plonami szczególnie w rejonie Wielkopolski oraz niższą w porównaniu do poprzednich lat zawartością cukru. – podaje LIZ -Rolnicze Doradztwo Buraka Cukrowego.

Pierwsze wrześniowe odstawy w rejonach plantacyjnych: Glinojeck, Gostyń, Miejska Górka, Środa Wielkopolska charakteryzowały się niską zawartością cukru w korzeniach. Średnia nie przekraczała 16 proc., a często wynik nie przekraczał nawet 15 proc.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!