Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Owoce i warzywa

Pfeifer & Langen Polska: przyspiesza wegetacja buraków cukrowych

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 24-06-2021, 12:12
Rozwój buraków cukrowych w kwietniu i maju tego roku był znacznie wolniejszy niż w poprzednich latach. Od początku czerwca wegetacja buraków bardzo przyspieszyła.
Pfeifer & Langen Polska: przyspiesza wegetacja buraków cukrowych
Od początku czerwca, kiedy temperatury dobowe wzrosły i nocami nie dochodziło do spadków poniżej 13 stopni Celsjusza, wegetacja buraków przyspieszyła/fot. materiały prasowe

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

- Dzięki dobremu materiałowi siewnemu pomimo niższych temperatur i wydłużonego okresu wschodów plantatorzy uzyskali dobre obsady roślin na plantacjach – mówi Maciej Grobelny, dyrektor ds. surowcowych Pfeifer & Langen Polska S.A.

Nasiona, które zamawia dla plantatorów Pfeifer & Langen Polska S.A. charakteryzują się wysoką energią kiełkowania. Rośliny szybciej kiełkują, wschody są bardziej wyrównane niż te rosnące z nasion gorszej jakości. Z początkiem czerwca temperatura się podniosła i na polach plantatorów z rejonów kontraktacyjnych Pfeifer & Langen Polska S.A. rozwój buraków znacząco przyspieszył.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!