Pięć nowych produktów pod parasolem marki Makro Chef
W ofercie sieci hurtowni MAKRO Polska pojawiło się pięć nowych produktów pod parasolem marki MAKRO Chef: pigwowiec, dereń, czarny bez, jeżyna i dzika róża. Produkty wpisują się w tradycyjną kuchnię polską, dlatego też posiadają sygnaturę programu Polskie Skarby Kulinarne, którego celem jest podnoszenie standardów kuchni polskiej.

Produkty te są kolejnymi, po grzybach, wprowadzone z sygnaturą Polskich Skarbów Kulinarnych. Program ma na celu zwiększyć świadomość Polaków na temat bogactwa tradycji kulinarnej naszego kraju oraz sprawić, by bardziej docenili oni kuchnię polską i dostrzegli, że rodzime dania również mogą być prestiżowe i pełne zaskakujących doznań smakowych.
Owoce zajmują szczególne miejsce w polskiej tradycji i mają szerokie zastosowanie w kuchni. Dlatego sieć MAKRO Polska postanowiła poszerzyć portfolio marki MAKRO Chef o pięć nowych pozycji: pigwowiec, dereń, czarny bez, jeżyna oraz dzika róża. Produkty występują w opakowaniach 1 kg i są głęboko mrożone, a po obróbce termicznej gotowe do spożycia.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
W polskiej kuchni owoce najczęściej wykorzystywane są do przetworów, deserów, kompotów, nalewek oraz jako składnik pierogów i zup. Mogą także stanowić element dekoracji czy dodatku, który doda daniu wyrazistości.


Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.