Plantatorzy owoców i lodowi rzemieślnicy wspólnie promują borówki
- Autor: www.portalspozywczy.pl/ pr
- Data: 30-08-2018, 15:41

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Dobre lody to w połowie znakomite surowce, ponieważ na kilogram lodów potrzebne jest pół kilograma świeżych, sezonowych, owoców. Co innego lody przemysłowe, które w połowie wypełnione są powietrzem. W Polsce w ostatnich latach branża lodziarska kilkukrotnie zwiększyła swoje szeregi. Obserwujemy też powrót do tradycyjnych, rzemieślniczych metod produkcji, które wymagają sporo uwagi, począwszy od etapu poszukiwania produktu.
Obecnie klienci lodziarni i goście restauracji są dużo bardziej świadomi i poszukują jakości. Coraz więcej jest przykładów współpracy plantatorów z cukiernikami, szefami kuchni. Obok „lodów dla ochłody”, mamy konsumpcję dla przyjemności smakowania.
komentarze (0)