Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Owoce i warzywa

Polskie marki spożywcze z V-Label - europejskim znakiem jakości dla wegetarian i wegan

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 13-04-2017, 14:57
V-Label – europejskie oznaczenie dla wegetarian i wegan, wykorzystywane na 10 tys. produktach w 39 krajach, od września 2016 roku dostępne jest dla polskich producentów produktów spożywczych.
Polskie marki spożywcze z V-Label - europejskim znakiem jakości dla wegetarian i wegan
fot. materiały prasowe

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Symbol V-Label gwarantuje, że dany produkt został sprawdzony pod kątem obecności substancji pochodzenia zwierzęcego na każdym etapie produkcji. W ciągu pół roku od wprowadzenia tego międzynarodowego certyfikatu już kilka polskich marek i wytwórców może się pochwalić jego posiadaniem.

V-Label to symbol certyfikujący produkty i usługi przeznaczone dla wegetarian i wegan. Po raz pierwszy został zastosowany ponad 20 lat temu w Szwajcarii. Certyfikacji podlegają produkty spożywcze, kosmetyki, usługi oraz punkty gastronomiczne. Istnieją dwa rodzaje etykiet – V-Label VEGETARIAN, obejmująca produkty mogące zawierać mleko i jego pochodne, miód oraz jaja  (z wyłączaniem jaj z chodu klatkowego), i V-Label VEGAN – dla produktów niezawierających żadnych składników zwierzęcych, w tym również mleka.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (1)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • Janosik 2017-04-26 11:09:37

    wędliny sojowe nie powinny się nazywać sojowe bo soja stanowi zaledwie kilkanaście procent ! prawdopodobnie jest w niej więcej oleju więc powinny się nazywać wędliny olejowe !

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!