Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Prezes Bakallandu: Coraz więcej konsumentów czyta składy produktów spożywczych i wybiera te „czyste”

  • Autor: MB; www.portalspozywczy.pl
  • Data: 31-05-2017, 16:00
-Trendy prozdrowotne cieszą nas, bo nasze produkty się w nie wpisują. Uważam, że nie jest to przejściowa moda, ale dla wielu osób realna i trwała zmiana stylu życia - mówi serwisowi www.portalspozywczy.pl Marek Moczulski, prezes Bakallandu.
Prezes Bakallandu: Coraz więcej konsumentów czyta składy produktów spożywczych i wybiera te „czyste”
Marek Moczulski, prezes Bakallandu/ fot. Żelazna Studio

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

- W zgodzie z trendem prozdrowotnym udoskonaliliśmy skład naszych batonów z linii Bakalland BA!, które wprowadziliśmy na rynek 4 lata temu. Są teraz pozbawione dodatku cukru, bez tłuszczów utwardzonych, bez syropu glukozowego, mają dodatek najzdrowszych ziaren i naszych bakalii - mówi prezes Bakallandu.

Jego zdaniem coraz szersza grupa konsumentów czyta składy produktów żywieniowych i wybiera te najbardziej „czyste”, jak najmniej przetworzone, bez dodatków cukru, syropu glukozowego, tłuszczów utwardzonych etc., choć z danych Instytutu Żywności i Żywienia wynika, że potrzeba w tym zakresie edukacji. 

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • Ba Ba BA 2017-06-01 14:33:16

    Tak Panie Prezesie, podobnie jak wprowadzenie oferty na galaretki deserowe bez żelatyny, która zawiera Karagen E407 rakotwórczy dodatek. Nowe batony posiadają Sorbitol, którego nie powinny spożywać kobiet w ciąży. Zbyt duże spożycie może wywoływać bolesne skurcze jelit. Dodatkowo kwas cytrynowy. Czy tak trudno wyprodukować coś naprawdę nie chemicznego? Przecież Wy trujecie ludzi !

    Odpowiedz
  • Karina 2017-06-01 17:04:26

    Jeszcze przydałoby się nie siarkować bakali ;)

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!