Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Owoce i warzywa

Prezes firmy Polska Róża: Owoce róży to polski superfood

  • Autor: www.sadyogrody.pl
  • Data: 24-04-2018, 08:46
- Polscy konsumenci coraz częściej szukają zdrowych, naturalnych produktów. Owoce róży to taki polski superfood, niestety nie jest jeszcze szeroko znany, choć i z tym jest coraz lepiej, bo apetyt na róże jest cały czas, a nawet rośnie! - mówi w rozmowie z serwisem sadyogrody.pl Agnieszka Michalska, prezes firmy Polska Róża.
Prezes firmy Polska Róża: Owoce róży to polski superfood
fot. materiały prasowe

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Firma „Polska Róża” istnieje od niemal 40 lat. To znaczy, że jest w Polsce apetyt na róże?

Apetyt na róże jest cały czas, a nawet rośnie, te owoce to taki polski superfood, niestety nie jest jeszcze szeroko znany, choć i z tym jest coraz lepiej. Coraz częściej ucieka się od chemii, suplementów diety i leków – owoce róży to bogactwo witaminy C, która znacząco wspiera organizm ludzki w walce o zdrowie i dobre samopoczucie. Badania naukowców z Instytutu Linusa Paulinga na temat  witaminy C pozwoliły im stwierdzić wadę genetyczną ludzi – wszystkie ssaki poza świnką morską i właśnie ludźmi wytwarzają na swoje potrzeby witaminę C. My też mamy wszystkie do tego niezbędne enzymy, tylko jeden z nich jest nieaktywny. Oznacza to, że witaminę C, której nasz organizm również nie magazynuje (a przecież większość witamin albo jest wytwarzana w naszym organizmie, albo magazynowana), należy dostarczać wraz z pożywieniem. Od razu należy wspomnieć, że witamina C to nie tylko układ odpornościowy - jest niezbędna do produkcji kolagenu (czyli odpowiada za odpowiednią elastyczność stawów, naczyń krwionośnych, skóry itd.). Jest także bardzo ważna w procesie wchłaniania żelaza, a przecież tyle osób ma z tym problemy.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!