Prezes Pamapolu: Oszczędzamy wodę i energię, by obniżyć koszty produkcji
- W latach 2005-2008 wydaliśmy blisko 80 mln zł na inwestycje, żeby zwiększyć efektywność i ograniczyć koszty produkcji. Nowy park maszynowy jest bardziej wydajny i mniej energochłonny - mówi serwisowi portalspozywczy.pl Krzysztof Półgrabia, prezes Pampolu.

- Inwestycje, które poczyniliśmy kilka lat temu pozwolą nam na oszczędną produkcję przez wiele kolejnych lat - mówi Krzysztof Półgrabia.
Poza tym producent dań gotowych i przetworów warzywno-owocowych, żeby ograniczyć koszty produkcji i funkcjonowania, ograniczył koszty związane z logistyką. - Dlatego każdy z naszych handlowców sprzedaje produkty wszystkich naszych zależnych firm, nie mamy odrębnych działów handlowych dla każdej ze spółek - mówi Krzysztof Półgrabia.
Prezes zapewnia, że firma pilnuje kosztów na każdym etapie funkcjonowania firmy, bo wszystkie procesy są ze sobą połączone.
- Ograniczany zużycie wody i energii, co pośrednio przełoży się na niższy koszt produkcji naszych towarów - mówi Krzysztof Półgrabia.
W ostatnim czasie Pamapol zbudował nową mroźnię w Kwidzynie, zdaniem zarządu Pamapolu pozwoli to zwiększyć produkcję a tym samym koszty będą niższe.

SPÓŁKI SEKTORA SPOŻYWCZEGO NA GPW
PMPPamapol SA |
Kurs: 2.2200 PLN
Zmiana: 0.0200(0.91%)
Aktualizacja: 01:03:2021
|