Prezes WSP Społem: Planujemy poszerzyć asortyment o gotowe sosy do dań
- Autor: Magdalena Brzozka, portalspozywczy.pl
- Data: 17-09-2010, 07:30

- Dania gotowe to naszym zdaniem bardzo rozwojowy rynek. Dlatego w przyszłości planujemy część produkcji skierować właśnie w tym kierunku. Myślimy o wprowadzeniu do naszej oferty gotowych sosów do ryżu czy makaronów. Nie będą to pełne dania gotowe a raczej gotowe dodatki do dań - mówi Jerzy Misiak.
Eksperci firmy WSP Społem już pracują nad nowymi recepturami, jednak produkty mogą trafić na rynek najwcześniej w 2012 r.
- Budowa nowej hali, w której planujemy zainstalować linię do produkcji gotowych sosów ruszy zapewne dopiero za rok - mówi Jerzy Misiak.
Produkcja ruszy więc zapewne już w 2012 r.
Prezes podkreśla jednak, że majonez kielecki i sosy nadal będą jednak kluczowym asortymentem spółki. Gotowe sosy mają być dodatkiem do podstawowej produkcji.
więcej informacji:
Powiązane tematy:
-
Producent Majonezu Kieleckiego: Jesteśmy dumni z drugiego miejsca
-
Nowe sosy marki VERA
-
Koniec z musztardą "rosyjską". Zmieni nazwę na "ostrą"
-
Fanex wprowadził zielony Sos Jalapeno
-
Marcin Szymański prezesem WSP „Społem”
-
Nowy sos bazyliowy Fanex
-
Kielecki vs Winiary. Skąd wzięły się majonezowe wojny Polaków?
-
Octim: Inwestujemy w technologię i moce, rozwijamy park maszynowy
-
Jakie były streetfoodowe inspiracje minionego lata?
-
Majonez Kielecki kończy 62 lata. "W Kielcach jest jak religia"
- Mleczarnia z Ciechanowa kupiła zakład w Ozorkowie
- Pomoc KE dla Ukrainy zagrozi polskiemu drobiarstwu?
komentarze (0)