Primavika: Rynek żywności eko rośnie wolniej niż zakładano
- Autor: MB; www.portalspozywczy.pl
- Data: 26-09-2018, 14:16
- Wielkość polskiego sektora żywności organicznej spada w ostatnim czasie. Sprzedaż tych produktów przesuwa się ze sklepów specjalistycznych w kierunki sklepów dyskontowych. Dlatego segment ten zamierzamy rozwijać stabilnie, równo z rynkiem. Dopasujemy się do naszego klienta i kanałów dystrybucji - mówi serwisowi www.portalspozywczy.pl Paweł Skrzypczak, prezes firmy Primavika.
Paweł Skrzypczak, prezes firmy Primavika; fot. Żelazna studio
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Od pewnego czasu polscy konsumenci mniej żywności ekologicznej kupują w sklepach specjalistycznych, częściej w dyskontach.
- My cały czas idziemy w kierunku dyskontów. Cztery lata temu podjęliśmy decyzję, żeby wejść do dużych sieci i dyskontów. Dzisiaj nasze produkty są obecne w wielu sieciach, cały czas pracujemy nad poprawą dostępności naszych produktów – dodaje Paweł Skrzypczak.
Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl
lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie
komentarze (1)
Bo produkty eko i bio to ściema. Wciąż relatywnie niewielu się daje na to nabierać
Odpowiedz