Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Owoce i warzywa

Problemy z pamięcią? Przeciwutleniacze z roślin mogą je opóźnić

  • Autor: PAP
  • Data: 24-11-2022, 09:18
U osób, które z jedzeniem i napojami przyswajają więcej przeciwutleniających i przeciwzapalnych flawonoli, pamięć pogarsza się wolniej. Substancje takie można znaleźć w różnych owocach, warzywach, herbatach czy winie.
Problemy z pamięcią? Przeciwutleniacze z roślin mogą je opóźnić
W herbacie można znaleźć m.in. kaempferol i kwercetynę. | fot. Shutterstock

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Autorzy nowej pracy opublikowanej na łamach pisma "Neurology" przyjrzeli się diecie i innym elementom stylu życia oraz pamięci prawie tysiąca wolnych od demencji ochotników w wieku średnio 81.

Przeciwutleniacze w diecie a praca pamięci

Według wyników z pomocą diety, a konkretnie związków zwanych flawonolami prawdopodobnie można istotnie wpłynąć na pracę pamięci.

Dalsza część artykułu (83%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!