Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Owoce i warzywa

Producent Majonezu Kieleckiego: Jesteśmy dumni z drugiego miejsca

  • Autor: AW
  • Data: 08-04-2022, 19:24
  • Aktualizacja: 12-04-2022, 12:00
Majonez Kielecki zajmuje drugie miejsce na polskim rynku. Taki wynik to dla nas powód do dumy, gdyż naszymi bezpośrednimi konkurentami są wielkie, międzynarodowe koncerny - mówi nam Zbigniew Mojecki, zastępca prezesa ds. handlowych WSP Społem.
Producent Majonezu Kieleckiego: Jesteśmy dumni z drugiego miejsca
Majonez Kielecki zajmuje drugie miejsce na polskim rynku pod względem wielkości i wartości sprzedaży. fot. Anna Wrona

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Majonez Kielecki przed Wielkanocą 2022

Portalspozywczy.pl: Jak w okresie wielkanocnym kształtuje się sprzedaż majonezu?

Zbigniew Mojecki, z-ca prezesa ds. handlowych WSP Społem: W okolicach Wielkanocy tradycyjnie największą popularnością cieszy się nasz flagowy produkt, czyli Majonez Kielecki. Jego sprzedaż wrasta wtedy nawet o 200-300% w stosunku do innych miesięcy w roku.

Kiedy zaczyna się dla państwa okres świąteczny?

Konsumenci zazwyczaj zaczynają robić zakupy już kilka tygodni przed okresem świątecznym. Ze względu na uniwersalny charakter majonez jest wtedy jedną z ważniejszych pozycji na liście zakupów. Bez niego nie obejdą się bowiem takie rodzime specjały jak sałatki warzywne, jajka, a nawet wypieki. Zwiększone zapotrzebowanie, o którym wspomniałem, dotyczy jednak nie tylko majonezów. W marcu i kwietniu generalnie obserwujemy zwiększony popyt na wszelkiego typu sosy zimne.

Jaką pozycję na rynku ma Majonez Kielecki?

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (10)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • Józefa 2022-04-10 06:54:01

    Majonez kielecki jest octowy. Natomiast wszystkie inne popularne majonezy zawierają EDTA. Osobiście przestałam kupować w ogóle. Majonez można zrobić blenderem. Jedno żółtko, sól, cukier, ocet, szklanka oleju rzepakowego, dwie łyżki gorącej wody. Zblenderowac w wysokim i wąskim naczyniu. Jeżeli za mało pikantny dodać łyżeczkę musztardy sarepskiej. Jeżeli za gęsty rozprowadzić letnią przegotowaną wodą.

    Odpowiedz
  • Paweł 2022-04-10 14:43:16

    Najlepszy majonez bo naturalny i bez chemii, bez zagęszczaczy itd.

    Odpowiedz
  • Kuchcik 2022-04-11 09:32:18

    Nie są ważne rankingi i kupowane badania rynkowe. Ważne, że najlepszy jest "Majonez Kielecki" W firmie stosujemy jedynie majonez MK, nie tylko za smak. Bądźmy PATRIOTAMI, a będzie w naszym kraju lepiej.

    Odpowiedz
    • Prorocznia 2022-04-11 12:39:05

      ANEGDOTA: Lala temu szukałem Kieleckiego na Helu. Jeździłem od sklepu do sklepu, rowerkiem- nigdzie nie było. W jednym ze sklepów pani mi mówi, że Kielecki to majonez regionalny i u nich nie ma i nie będzie. I dlatego może mi w zamian zaproponować HELLMANNsa... Pół roku później opowiadam tę historię przy wigilijnym stole i dociera do mnie co ta pani właściwie do mnie powiedziała. Ona myślała że HELLMANN's jest z HELu! :-)

      Odpowiedz
  • Jan 2022-04-11 10:36:18

    Najlepszy kętrzyński. Kielecki nie nadaje się do jedzenia

    Odpowiedz
    • fajniefajnie 2022-04-11 21:52:49

      Pewnie dlatego, że majonezu się "nie je", a przyprawia się nim dania.

      Odpowiedz
  • Sosen 2022-04-11 11:05:49

    Winiary smakuje mi jak mydliny, dlatego octowy smak MK bardziej mi odpowiada.

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!