Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Owoce i warzywa

Producent wycofuje partię rukoli w związku z wykryciem salmonelli

  • Autor: Portalspozywczy.pl
  • Data: 07-09-2020, 13:25
GIS wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności. Komunikat dotyczy wycofania wskazanych partii rukoli i produktów zawierających rukolę ze względu na wykrycie obecności bakterii Salmonella.
Producent wycofuje partię rukoli w związku z wykryciem salmonelli
Salmonellę wykryto w rukoli firmy Eisberg. fot. eisberg.pl

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Główny Inspektor Sanitarny został poinformowany o prowadzonym przez firmę Eisberg Sp. z o.o., ul. Bydgoska 22, 59-220 Legnica wycofaniu wskazanych poniżej partii rukoli i produktów zawierających rukolę w związku z wykryciem w wewnętrznych badaniach firmy w dwóch próbkach produktu „Rukola 100g” wyprodukowanych dla jednego z klientów (nr partii/ termin przydatności 02.09.2020, 04.09.2020) obecności bakterii Salmonella.

Zgodnie z wewnętrznymi procedurami Eisberg Sp. z o.o. uruchomiła akcję wycofania towaru od klientów, do których wysłane zostały ww. partie produktów.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

więcej informacji:

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!