Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Owoce i warzywa

Rośnie więcej bananów, mango i awokado. To przez zmiany klimatu

  • Autor: PAP
  • Data: 05-12-2022, 08:23
Zmiany klimatycznie sprawiły, że we Włoszech trzykrotnie wzrosły w ciągu ostatnich pięciu lat uprawy egzotycznych owoców, w tym mango i bananów. Jest też coraz więcej włoskich awokado, a nawet trzciny cukrowej.
Rośnie więcej bananów, mango i awokado. To przez zmiany klimatu
Włochy: Coraz więcej krajowych bananów, mango i awokado; fot. unsplash

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Włochy: Zmiany klimatyczne a owoce

Jak podkreślają eksperci, cytowani przez Ansę, uprawy owoców, które dotąd kojarzyły się wyłącznie z innymi kontynentami, zajmują obecnie 1200 hektarów w Apulii, Kalabrii i na Sycylii na południu kraju.

W Palermo rolnicy ze związku Coldiretti zorganizowali pierwszą wystawę produktów z tych upraw.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!