Certyfikat dla Cukru Królewskiego
W II kwartale br. plantatorzy buraków cukrowych, dostarczający surowiec producentowi Cukru Królewskiego, zostali poddani audytowi według systemu REDcert2. W ramach procesu certyfikacyjnego, w zależności od wdrożenia środków na rzecz zrównoważonego rozwoju upraw, mieli oni szansę otrzymać jeden z trzech stopni - brązowy, srebrny lub złoty. Wyniki potwierdziły 100 proc. zgodność z rygorystycznymi wymaganiami REDcert2, co przełożyło się na uzyskanie certyfikatu na najwyższym, złotym poziomie. Oznacza to, że cukier produkowany przez Südzucker Polska S.A., dostępny pod marką Cukier Królewski oraz wykorzystywany jako składnik wielu popularnych wyrobów spożywczych, powstaje z buraków cukrowych, pochodzących z gospodarstw funkcjonujących w najwyższym standardzie zrównoważonego rozwoju.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

komentarze (0)