Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Spożycie awokado odmiany Hass rośnie szbciej niż produkcja

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 14-02-2016, 16:02
Globalne spożycie awokado odmiany Hass rośnie szbciej niż produkcja. Obecnie podaż tej odmiany awokado jest ograniczona, a wolumen eksportowany przez Chile i Kolumbię nie nadąża za popytem - informuje FAMMU/FAPA na podst. Fresh Plaza.
Spożycie awokado odmiany Hass rośnie szbciej niż produkcja
Awokado Hass to najlepsza handlowa odmiana awokado; fot. shutterstock.com

Wkrótce na rynku pojawią się również awokado peruwiańskie. Ograniczona jest nadal podaż z Maroko i Hiszpanii.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Awokado Hass to najlepsza handlowa odmiana awokado, dostępna w sprzedaży cały rok. Pomimo twardej fioletowoczarnej skórki w środku jest dojrzałe i miękkie. Posiada bardziej wyrazisty, aksamitny, lekko orzechowy smak i kremową strukturę.

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!