Tajlandia: W sezonie 2012/13 produkcja cukru mniejsza o 10-12 proc.
- Autor: FAPA/FAMMU na podstawie Reuters
- Data: 14-01-2013, 09:18
Tajskie władze obawiają się, że produkcja cukru w sezonie 2012/13 może nie osiągnąć poziomu 9,4 mln ton i wynieść zaledwie 9,0-9,2 mln ton. Powodem oczekiwanej obniżki są mniejsze plonowanie trzciny cukrowej i niższa zawartość cukru - informuje FAMMU/FAPA.
W sezonie 2012/13 produkcja cukru była oczekiwana na niższym poziomie wobec rekordowych 10,2 mln ton wytworzonych w sezonie 2011/12. Teraz jednak okazuje się, że może spaść o dodatkowe 200-400 tys. ton i być niższa w ujęciu rocznym nawet o 1,0-1,2 miliona ton.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
komentarze (0)