Idzie boom
- Autor: Tomasz Elżbieciak
- Data: 07-12-2010, 10:05

Szukasz lokalu handlowego do wynajęcia? Zobacz oferty na PropertyStock.pl
Ponad 2,5 tys. osób odwiedziło na początku października targi jubileuszowe z okazji 20-lecia Centrum Przemysłu Mięsnego i Gastronomicznego Bastra Weindich w Chorzowie.Bastra Weindich z Chorzowa działa na dwóch podstawowych rynkach. Pierwszy z nich jest związany z rynkiem przemysłu mięsnego, który jest uzupełniany również m.in. obecnością w sektorze owocowo-warzywnym i mleczarskim. Natomiast drugim kanałem dystrybucji dla Bastry Weindich jest szeroko pojęty sektor HoReCa. Dodatkowo spółka dywersyfikuje swoją działalność, dostarczając sprzęt placówkom handlowym z pomocą ponad 70 pracowników.
- Obecnie na rynku, pomimo ogólnego spowolnienia gospodarczego, wyczuwalny jest boom w sektorze gastronomicznym.
Dotyczy to zarówno lokali związanych z małą gastronomią, jak i dużych hoteli czy pensjonatów. Nasza firma wyspecjalizowała się w realizacjach "pod klucz" - projektujemy i wyposażamy lokale, zaczynając od uzgodnień branżowych, wyposażenia zaplecza kuchennego, kończąc na doborze sztućców i obrusów w kawiarni czy sali restauracyjnej - mówi dyrektor zarządzający w Bastra Weindich Michał Kalinowski.
komentarze (0)