Innowacyjny przemysł spożywczy
- Autor: Barbara Woźniak
- Data: 22-12-2015, 10:13

Wydatki na innowacyjność w Polsce wzrosły w ubiegłym roku o 20 proc., ale w rankingu badającym w 2015 roku poziom innowacyjności państw Polska była na piątym miejscu od końca wśród krajów Unii Europejskiej.
Paneliści poruszali temat optymalizacji, oszczędności i efektywności zakładów produkcji spożywczej. Mówili o inwestycjach w nowe technologie i innowacje, a także o usprawnianiach procesu przepływu towarów - modernizacji linii produkcyjnych i logistyki wewnętrznej.
Analizowali też kwestie automatyzacji, robotyzacji i informatyzacji zakładów spożywczych. Podkreślali, że wielki potencjał tkwi w pracownikach firm.
Bożena Lublińska-Kasprzak, prezes Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości, mówiła, że PARP wspiera polskie firmy w rozwoju innowacyjności. Duże znaczenie ma finansowanie z UE i Polska to z sukcesem wykorzystuje.
komentarze (1)
Innowacje mobilne, aplikacje i rozwiązania internetowe: artmetic.pl
Odpowiedz