Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Mięso

Mięso na zimno

  • Autor: Roman Wieczorkiewicz
  • Data: 28-05-2008, 08:50
Gdy jedni budują wielkie centra dystrybucyjne, inni twierdzą, że najlepiej magazyny wynajmować.
Mięso na zimno

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Branża mięsna jest bardzo zróżnicowana.

Obok wielkich koncernów, jest sporo małych i średnich przedsiębiorstw. Potrzeby magazynowe firm zajmujących się produkcją i przetwórstwem mięsa mogą być skrajnie różne. Mimo to pewne sprawy, takie jak wymagania weterynaryjne, są wspólne dla całego sektora mięsnego.

Specyfika

Branża mięsna charakteryzuje się specyficznymi i ścisłymi wymogami w zakresie warunków przechowywania mięsa, co wpływa na działalność logistyczną firm.

Temperatura powietrza w pomieszczeniach, w których znajduje się mięso, według przepisów weterynaryjnych musi wynosić od 0 do +7 stopni Celsjusza dla mięsa świeżego oraz od -18 do -22 stopni dla mięsa mrożonego. Temperatura wewnątrz mięsa po wychłodzeniu nie może przekraczać +7 st. C, a dla podrobów +3 st. C.

Dalsza część artykułu (88%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!