Mięso na zimno
- Autor: Roman Wieczorkiewicz
- Data: 28-05-2008, 08:50

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Branża mięsna jest bardzo zróżnicowana.Obok wielkich koncernów, jest sporo małych i średnich przedsiębiorstw. Potrzeby magazynowe firm zajmujących się produkcją i przetwórstwem mięsa mogą być skrajnie różne. Mimo to pewne sprawy, takie jak wymagania weterynaryjne, są wspólne dla całego sektora mięsnego.
Specyfika
Branża mięsna charakteryzuje się specyficznymi i ścisłymi wymogami w zakresie warunków przechowywania mięsa, co wpływa na działalność logistyczną firm.
Temperatura powietrza w pomieszczeniach, w których znajduje się mięso, według przepisów weterynaryjnych musi wynosić od 0 do +7 stopni Celsjusza dla mięsa świeżego oraz od -18 do -22 stopni dla mięsa mrożonego. Temperatura wewnątrz mięsa po wychłodzeniu nie może przekraczać +7 st. C, a dla podrobów +3 st. C.
komentarze (0)