Na czas, na pewno - zarządzanie łańcuchem dostaw dla branży spożywczej
- Autor: Roman Wieczorkiewicz
- Data: 22-03-2016, 10:15

W łańcuchu dostaw żywności krytycznymi punktami są magazynowanie i transport. Dlatego stworzenie i zachowanie odpowiedniego łańcucha dostaw dla żywności jest nie lada wyzwaniem. - Produkty spożywcze, jako dobra pierwszej potrzeby, charakteryzują się krótkim cyklem dostawy, ale także określonym terminem przydatności do spożycia. Stąd konieczność szybkich i terminowych dostaw - zaznacza Aleksander Król, menedżer ds. kluczowych klientów w DB Schenker Logistics. Podobnego zdania jest Tomasz Łyszega, Poland Key Account Team Manager w Trans.eu, który uważa, że w żadnej z branży powiedzenie "czas to pieniądz" nie ma aż takiego znaczenia, jak w branży spożywczej. - Dobra szybko zbywalne, czyli produkty o krótkim czasie spożycia, determinują konieczność ciągłego działania pod presją czasu - mówi.
komentarze (0)