Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Biznes i technologie

Optymalizacja to proces

  • Autor: Roman Wieczorkiewicz
  • Data: 18-10-2013, 14:43
Współczesna rzeczywistość, także biznesowa, niesie ze sobą ciągłą zmianę. Stąd wynika konieczność stałego nadążania za nią, w produkcji nazywa się to optymalizacją działalności.
Optymalizacja to proces

Proces optymalizacji produkcji i pakowania żywności jest działaniem na wielu polach jednocześnie, na których z jednej strony dąży się do redukcji kosztów, a z drugiej strony do zwiększania wydajności i do uzyskiwania wyższych standardów jakościowych produktu.

Działania takie wymusza przede wszystkim potrzeba sprostania stale rosnącej konkurencji. Na efektywność procesów wytwórczych w branży spożywczej wpływają dwa główne czynniki. Pierwszym aspektem są czysto techniczne zdolności wytwórcze linii produkcyjnych, drugim - optymalizacja od strony organizacji procesów produkcyjnych. Aby w pełni wykorzystać dostępne zasoby, istotne jest odzwierciedlenie ich dostępności w systemach informatycznych.

Dalsza część artykułu (91%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!