Oszczędzić czas, czyli Pieniądze
- Autor: Jarosła Maślanek
- Data: 07-12-2010, 09:13

- Sektor produkcji żywności potrzebuje przede wszystkim skutecznych narzędzi umożliwiających precyzyjne planowanie i prognozowanie całego łańcucha logistycznego - mówi Andrzej Chabrzyk, architekt rozwiązań biznesowych SAP.
Jak wskazuje nasz rozmówca, planowanie produkcji artykułów szybkopsujących się rozpoczyna się bardzo wcześnie, jeszcze w czasie hodowli czy na plantacji, kiedy należy kompleksowo przewidywać zbyt na gotowe produkty, uwzględniając wykorzystanie całości zakupionego surowca.
- Jest to szczególnie istotne np. w branży mięsnej, w której firmy, pracujące na bardzo małych marżach, muszą wykorzystywać wszystkie elementy zwierzęce, a nie tylko najlepsze jakościowo mięso, inaczej produkcja się nie opłaca - wyjaśnia Andrzej Chabrzyk.
komentarze (0)