Prezes Pekpolu: Wiele zakładów mięsnych może nie przetrwać obciążeń, które przyniesie 2020 rok (wywiad)
- Autor: Adam Tubilewicz/Portalspozywczy.pl
- Data: 10-10-2019, 08:42

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Adam Tubilewicz, Portalspozywczy.pl: Na początku 2019 roku Zakłady Mięsne Pekpol wprowadziły na rynek linię pasztetów warzywnych "Dziarskie Jarskie”. Skąd pomysł na tego rodzaju nowość?
Tomasz Łączyński, prezes Zakładów Międnych Pekpol Ostrołęka: Obserwujemy rynek. Jeździmy na różnego typu targi, bierzemy udział w forach, spotkaniach branżowych. Na dobrą sprawę, jeżeli ktoś robi pasztet mięsny, zrobienie pasztetu warzywnego nie jest problemem. W związku z tym wymyśliliśmy sobie, że możemy zaproponować coś nowego dla klientów. Wydzieliliśmy “zakład w zakładzie”, z oddzielnymi, odpowiednimi pomieszczeniami i urządzeniami np. do obierania czy rozdrabniania warzyw. To nam wystarcza i jesteśmy w stanie zamknąć cały ciąg na tej linii. Nasze pasztety wyróżnia na rynku fakt, że produkujemy je z nieprzetworzonych warzyw.
komentarze (0)