Przewaga na starcie
- Autor: Jarosław Maślanek
- Data: 13-05-2010, 11:33
Specyfika branży mięsnej, w której prowadzony jest obrót produktami o krótkich terminach trwałości z naturalnymi ubytkami wagowymi, przy niskich marżach, dużej konkurencji i rosnących wymaganiach klientów, stawia przed firmami IT coraz większe wyzwania.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
W okresie wychodzenia z kryzysu przedsiębiorstwa sektora mięsnego stawiają sobie pytania, jakie rozwiązania IT wybrać, by zdystansować konkurencję już na starcie, gdy gospodarka powoli nabiera rozpędu. - Minimalizowanie poziomu ryzyka w przypadku branży mięsnej jest kluczowe, choćby w kwestiach przepływu gotówki czy zarządzania kontraktami - uważa Andrzej Chabrzyk, architekt rozwiązań biznesowych SAP Polska. - Dzięki rozwiązaniom analitycznym Business Intelligence uzyskiwana jest pełna widoczność działania firmy, a bieżąca analiza kontraktów z dostawcami pozwala szybko reagować w przypadku ryzyka utraty płynności finansowej. Ponadto, przy rosnącej konkurencyjności w branży, kluczowe jest bieżące śledzenie, czy oferta firmy nie traci na popularności i czy wydatki na promocję są w danym momencie konieczne.
komentarze (3)
Mam nadzieję że nie dacie sie nabrć na SAP ,brdzo nie praktyczne oprogramowanie za brdzo duż a kasę.Powoduje zwiększenie administracji potrzebnej do obsługi całosci dziłalnosci firmy.Wzrost administracja plus wysoka cena,naprawdę nie warto.Plus na głowie na okrągło ludzie z SAPA jeden naprwia drugi psuje cyrk na okragło.Brak wymiernych korszysci dla firmy.
OdpowiedzFirmie Tarczyński potrzebne było wsparcie. Są to pracowici i ambitni ludzie. Życzę sukcesów w kraju i za granicą dr hab. Paweł Gajewczyk, prof. nadzw.
Odpowiedzpopieram JACKA. obserwowałem wprowadzanie SAPA w mojej firmie, po mniej więcej pół roku wciąż wszystko kuleje. Pracownicy idą już na skróty i zgłaszają coraz mniej problemów co uspokaja władze spółki nieświadome jak w RZECZYWISTOŚCI \"działa\" SAP.
Odpowiedz