Szybcy i zapakowani
- Autor: Barbara Woźniak
- Data: 09-10-2014, 09:27

Szukasz lokalu handlowego do wynajęcia? Zobacz oferty na PropertyStock.pl
W sklepach można kupić coraz większą liczbę produktów pakowanych, między innymi sery w plastrach, pokrojony chleb, umyte i pokrojone sałaty oraz warzywa, a także plastrowane wędliny, gotowe sosy i dressingi, porcje mięsa gotowe do przygotowania, czy też całkiem już gotowe dania tylko do podgrzania. Według ekspertów rynek żywności pakowanej w Polsce powinien rosnąć w najbliższych latach.
Według firmy badawczej Euromonitor International wydatki w Polsce na artykuły pierwszej potrzeby, takie jak produkty spożywcze, nadal będą rosły, nawet podczas ciężkich momentów, jakie przeżywa gospodarka, a pozytywny wpływ na to będzie miała właśnie sprzedaż żywności pakowanej. Konsumenci są bowiem bardziej skłonni ograniczyć swoje inne wydatki, np. na towary i usługi niepodstawowe, takie jak sprzęt RTV/AGD czy samochody.
komentarze (0)