Wręczono nagrody w konkursie "Polski Smak 2012"
- Autor: www.portalspozywczy.pl
- Data: 04-01-2013, 15:09

Oceniało je jury pod przewodnictwem znanej restauratorki Magdy Gessler, z udziałem: prof. Mirosława Słowińskiego ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, prof. Zygmunta Zandera z Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego, Dariusza Goszczyńskiego z w Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Krzysztofa Przybyła, prezesa Fundacji Polskiego Godła Promocyjnego "Teraz Polska".
Jury wybrało pięć produktów: kiełbasę suchą drobiową pieczoną - wyrabianą przez Zakład Mięsny Smak-Górno z Górna; oblaty śląskie, czyli okrągłe wafle o różnych smakach - wytwarzane przez spółkę Visa Bell z Pszczyny; twaróg tłusty w pergaminie - produkowany przez Okręgową Spółdzielnię Mleczarską w Garwolinie; masło ze Strzałkowa - wytwarzane przez Spółdzielnię Mleczarską Udziałowców w Strzałkowie i mazurski miód akacjowy - produkowany przez pasiekę Pucer w Barcianach. Wymienione produkty otrzymały statuetki "Polski Smak 2012" i nominację do godła promocyjnego "Teraz Polska".
komentarze (0)