Wywiad z prezesem Pamapolu: Stać na kilku nogach
- Autor: Magdalena Brzózka, Jan Bazyl Lipszyc
- Data: 24-01-2010, 21:12

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
- Pamapol jest w branży spożywczej firmą dosyć wyjątkową, bo działa w kilku sektorach. Musi pan monitorować większość ważnych sektorów tej branży. Jak pan ocenia jej kondycję na etapie wychodzenia z kryzysu?- Długofalowo jest ona najbardziej odporna na kryzysy związane z rynkiem finansowym, bo żywność trzeba kupować zawsze. Gdy w społeczeństwie zaczyna rosnąć bezrobocie, spadają dochody - można zrobić tylko jedną rzecz, czyli zacząć kupować tańszą żywność. Spożycie nie maleje wolumenowo, choć jego wartość oczywiście spada. Poza tym wzrasta skłonność do oszczędzania, mniej żywności się marnuje.
Producenci mogą zrobić tylko jedną rzecz - szybko dostosować swoje produkty do wymagań konsumentów. Jeśli konsumenci rezygnują z droższych produktów, zaczynamy więcej produkować tańszej żywności.
komentarze (8)
Miec takiego GENIUSZA w firmie Bankructwo czy problemy prawie pewne
Odpowiedzpanie redaktorze naczelny troche przyzwoitosci
OdpowiedzGratuluję wspanialego humoru.Waszym plantatorom nie jest do śmiechu, czkając na ciężko zaprcowane nędzne pieniądze pomniejszone jeszcze o odsetki w bankach za niesplacone w czsie kredyty.(licząc na sumienne wywiązanie się przez Was z umowy kontraktacyjne)
OdpowiedzPOPRAWIA SIĘ SYTUACJA W PRZEMYŚLE ZBOŻOWO-MŁYNARSKIM, CZY CHODZI PANU O CENOS BO JEŚLI TAK TO CHYBA PRZEZ TE ROBACTWO JAKIE PAKUJECIE, GORSZEGO BADZIEWIA NIE MA ŻADNA FIRMA!!!!!
OdpowiedzBardzo dobrze Panie Prezesie .Tak trzymać.
Odpowiedz