Przedstawiamy 63. numer magazynu Rynek Spożywczy - pobierz wydanie w wersji pdf.
Choć Singapur od lat znajdował się w szerokiej orbicie zainteresowań polskiej branży mięsnej, zainteresowanie i wysiłki promocyjne branży w większym stopniu skupiały się na Chinach i Japonii. Dynamikę zdarzeń zdecydowanie zmieniła pandemia, przez którą Singapur poluzował obostrzenia dla importerów, co z kolei otworzyło szansę dla Polski na zwiększenie eksportu do tego kraju. O tym, jakie rodzaje mięs interesują Singapurczyków, jak wyglądają wymogi sanitarne i preferencje odbiorców oraz na czym polega specyfika robienia biznesu w jednym z najbogatszych na świecie miast-państw - piszemy w obszernej analizie.
Pandemia koronawirusa bardzo przyspieszy procesy, które już zaczęły kiełkować, takie jak automatyzacja w rolnictwie, uprawy hydroponiczne, rolnictwo miejskie czy hiperlokalność - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Zuzanna Skalska, Partner Założycielski 360Inspiration, Współzałożyciel FutureS Thinking Group, Praktyk Przyszłości.
Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku
Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze
Obserwuj Portal Spożywczy na Instagramie
Portal Spożywczy: dołącz do nas na LinkedIn
RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych
Globalny kanał RSS
Zobacz więcej kanałów RSS
NEWSLETTER
NAPISZ DO NAS
Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP
Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!