W nowym Cukrze żelującym Dr. Oetkera część cukru została zredukowana i zastąpiona naturalnym środkiem słodzącym – ekstraktem ze stewii. Dzięki temu kaloryczność przetworów może zostać zmniejszona aż o 30 proc.

Dzięki dodaniu dodatku cukru żelującego przygotowanie domowych przetworów jest łatwe i szybkie. Wystarczy dodać 225 g. Cukru żelującego ze stewią do 1 kg rozdrobnionych owoców, aby zachować ich walory smakowe przez cały rok. Cukier żelujący Dr. Oetkera to również gwarancja odpowiedniej konsystencji domowych przetworów, a krótki czas gotowania pozwala zachować większość witamin i piękny kolor owoców. Przygotowane konfitury i dżemy nie wymagają pasteryzacji, co stanowi dodatkową zaletę produktu.

Przepisy oraz inspiracje na przygotowanie pysznych, domowych przetworów przy użyciu Cukru żelującego z glikozydami stewiolowymi ze Stewii Dr. Oetkera znajdują się na stronie www.oetker.pl.

Wprowadzenie produktu na rynek zostanie wsparte kampanią internetową oraz konkursem na Facebooku. Sugerowana cena produktu: 5,80 zł

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl