Czarne Kakao Intense i Ciemne Kakao - nowości od Dr. Oetkera
- Autor: portalspozywczy.pl
- Data: 28-03-2019, 12:48

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Kraje Afryki Zachodniej, Azja, Indonezja, Wietnam a nawet Dominikana, to w tych częściach świata uprawiane są kakaowce, z których pozyskiwany jest surowiec dla nowych produktów z linii „Ze świata natury” Dr. Oetkera. Kakao, bo o nim mowa, jest powszechnym dodatkiem do wypieków czekoladowych słodkości.
Całkowitą nowością a tym samym innowacją na rynku detalicznym jest w pełni naturalne Czarne Kakao Intense do mocno czarnych wypieków. Idealnie wkomponowuje się ono w linię dodatków do pieczenia z linii „Ze świata natury” Dr. Oetkera. Ma unikalny, naturalnie intensywny czarny kolor i charakterystyczną nutę smakową. Nadaje potrawom wyjątkowo ciemną barwę bez dodatku barwników. Nie zawiera również glutenu, mając oficjalne potwierdzenie i numer licencyjny od Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, co informuje, iż wytwarzanie produktów bezglutenowych podlega restrykcyjnym kontrolom na każdym etapie ich produkcji. Posiada również certyfikat UTZ, Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej świadczący o tym, że produkt Dr. Oetkera wspiera odpowiedzialną uprawę kakao. Rekomendacją użycia jest wymieszanie Czarnego Kakao Intense ze standardowym Ciemnym Kakao, aby uzyskać oryginalny smak. Doskonałe do ciast, kremów, polew, deserów, dekoracji i picia.
komentarze (1)
Najgorsze kakao jakie piłem. Nawet z Lidla i biedry są lepsze.
Odpowiedz